Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mátrai húsleves

Mátrai húsleves

Hozzávalók:

  • kevés zsír
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • személyenként 15 dkg marha-lábszárhús
  • vöröshagyma
  • zsír
  • babérlevel
  • néhány szem köménymag
  • kevés pirospaprika
  • burgonya
  • zöldbab
  • kevés liszt
  • tejföl

Elkészítése:

Kevés zsíron 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 15 dkg marha-lábszárhúst kis kockákra vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, kevés pirospaprikát. Ez alatt kockákra vágott burgonyát és zöldbabot külön-külön puhára főzünk, majd amikor megfőttek, akkor levükkel együtt a húshoz adjuk, de ügyeljünk rá, hogy levesünk ne legyen hígabb, mint a bográcsgulyás. Tálalás előtt forraljuk át kevés liszttel elkevert tejföllel.       

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!