Mátrai húsleves
Hozzávalók:
- kevés zsír
- 1/2 fej vöröshagyma
- személyenként 15 dkg marha-lábszárhús
- vöröshagyma
- zsír
- só
- babérlevel
- néhány szem köménymag
- kevés pirospaprika
- burgonya
- zöldbab
- kevés liszt
- tejföl
Elkészítése:
Kevés zsíron 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 15 dkg marha-lábszárhúst kis kockákra vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, kevés pirospaprikát. Ez alatt kockákra vágott burgonyát és zöldbabot külön-külön puhára főzünk, majd amikor megfőttek, akkor levükkel együtt a húshoz adjuk, de ügyeljünk rá, hogy levesünk ne legyen hígabb, mint a bográcsgulyás. Tálalás előtt forraljuk át kevés liszttel elkevert tejföllel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: