Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Lakodalmas húsleves

Lakodalmas húsleves

Hozzávalók:

  • 2,50 kg tyúk
  • 50 dkg csont
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg zeller
  • 5 dkg gomba
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 4 dkg só
  • 0,5 dkg bors
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg gyömbér
  • 1 dkg fokhagyma
  • fel csomó petrezselyem
  • 25 dkg finommetélt

Májgombóchoz

  • 20 dkg sertés máj
  • 3 dkg vörös hagyma
  • 6 dkg zsír
  • fel csomó petrezselyemzöld
  • 2 dkg só
  • 0,5 dkg törött bors

Elkészítése:

A tyúkot és a csontot hideg vízben tesszük fel főni, felforrt, lehabozzuk, fűszerezzük és bezöldségeljük. Mérsékelt tűzön egyenletes forrással főzzük készre. Közben a gombóchoz finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzátesszük az apróra vagdalt petrezselyemzöldet, és ha kihűlt elegyítjük a ledarált májjal. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, hozzáadagoljuk az áztatott és jól kicsavart zsemlét, a tojást meghintjük liszttel, morzsával és az egészet jól elkeverjük. Hideg vízben mártott kézzel (vagy kanállal) gombócokat formálunk, és forrásban levő vízben főzzük ki a finommetéltet is. Tálalásnál a tyúkot darabokra vágjuk az ízlés szerint összevágott zöldséggel, gombával, májgombóccal és finommetélttel együtt adjuk a levest az asztalra.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!