Hozzávalók:
a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy lábosban két liter vizet felforralunk. A megmosott zúzát és szárnyat leforrázzuk, és hideg vízzel lehűtjük. Ezt követően hideg vízben feltesszük főni. Amikor a víz felforrt, a hosszában félbevágott zöldségeket és a kelkáposztát is beletesszük, végül a félbevágott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. A vöröshagymát keresztben félbevágjuk, és a vágott felületüket megtűzdeljük szegfűszegekkel. Serpenyőben olaj hozzáadása nélkül sötétbarnára sütjük. A levest ízesítjük sóval és borssal, beletesszük a sült hagymát, a petrezselyemzöldet, majd lassú tűzön 30 perc alatt készre főzzük. A főtt és feldarabolt zöldségeket a hússal együtt tálaljuk. A kifőtt levestésztát pedig egy külön tálban kínáljuk a leveshez. Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 69,9 g