Kisalföldi fácánleves
Hozzávalók: 6 személyre:
- 2 db fácán,
- 6 dkg vaj,
- 8 dkg liszt,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejszín,
- 20 dkg sárgarépa,
- 10 dkg petrezselyemgyökér,
- 6 dkg vöröshagyma,
- fokhagyma,
- 10 dkg erdei gomba,
- 0,2 dkg törött bors,
- só,
- levesbetét.
Elkészítése:
A kellően megtisztított fácánt hideg vízben feltesszük főni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízbe téve, sózva hozzáadjuk a törött borsot, és fedő alatt főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a gombát apróra vágjuk, és belerakjuk a levesbe. Amikor a fácán megpuhult, kivesszük a levesből, lefejtjük a csontról a húst, és darabokra vágva újra visszatesszük a levesbe. Egy másik edényben vajjal világos rántást készítünk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, amikor a hagyma megfonnyadt, egy pohár hideg vízzel feleresztjük, és jól elkeverjük. Az így elkészített rántást a levesbe tesszük. Mielőtt a levest tálba mernénk, belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Az így elkészített levest különféle betétekkel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: