Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kisalföldi fácánleves

Kisalföldi fácánleves

Hozzávalók: 6 személyre:

  • 2 db fácán,
  • 6 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejszín,
  • 20 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg petrezselyemgyökér,
  • 6 dkg vöröshagyma,
  • fokhagyma,
  • 10 dkg erdei gomba,
  • 0,2 dkg törött bors,
  • só,
  • levesbetét.

Elkészítése:

A kellően megtisztított fácánt hideg vízben feltesszük főni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízbe téve, sózva hozzáadjuk a törött borsot, és fedő alatt főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a gombát apróra vágjuk, és belerakjuk a levesbe. Amikor a fácán megpuhult, kivesszük a levesből, lefejtjük a csontról a húst, és darabokra vágva újra visszatesszük a levesbe. Egy másik edényben vajjal világos rántást készítünk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, amikor a hagyma megfonnyadt, egy pohár hideg vízzel feleresztjük, és jól elkeverjük. Az így elkészített rántást a levesbe tesszük. Mielőtt a levest tálba mernénk, belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Az így elkészített levest különféle betétekkel tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!