Kéksajtos fokhagyma-krémleves
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg búzafinomliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint étkezési só
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg gorgonzola kéksajt
tálaláshoz
- Szekszárdi Kékfrankos, száraz, minőségi vörösbor
Elkészítése:
Egy lábosban vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk, és elkeverjük 1 liter hideg vízzel. Amikor felforr, ízesítjük sóval, fehérborssal, végül hozzáadjuk a tejszínt. Pár perc forralás után a kéksajtot beletördeljük, ha szükséges, ízesítjük. A sajttal együtt már nem szabad főzni, mert leég. Szekszárdi Kékfrankos, száraz, minőségi vörösbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 19,2 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: