Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kéksajtos fokhagyma-krémleves Ch

Kéksajtos fokhagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg búzafinomliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint étkezési só
  • ízlés szerint őrölt fehérbors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 20 dkg gorgonzola kéksajt

tálaláshoz

  • Szekszárdi Kékfrankos, száraz, minőségi vörösbor

Elkészítése:

Egy lábosban vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk, és elkeverjük 1 liter hideg vízzel. Amikor felforr, ízesítjük sóval, fehérborssal, végül hozzáadjuk a tejszínt. Pár perc forralás után a kéksajtot beletördeljük, ha szükséges, ízesítjük. A sajttal együtt már nem szabad főzni, mert leég. Szekszárdi Kékfrankos, száraz, minőségi vörösbor illik hozzá. lidl.hu                                                                                      Ch: 19,2 g

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!