Kalábriai leves
Olasz, de nem spagetti. Sőt, még csak nem is tészta. Azért a parmezán nem maradhat ki!
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót vagy mangold
- 25 dkg darált marhahús
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 tojás
- só,
- fehérbors
- 1 l húsleves
ELKÉSZÍTÉSE:
A tisztított spenótot 2 dl sós forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázzuk, leszűrjük. A darált húst a morzsával, parmezánnal, petrezselyemzölddel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk. A leforrázott spenótot darabokra vágjuk, és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Gyenge tűzön 10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: