Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kalábriai leves

Kalábriai leves 

Olasz, de nem spagetti. Sőt, még csak nem is tészta. Azért a parmezán nem maradhat ki!

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót vagy mangold
  • 25 dkg darált marhahús
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 8 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • só,
  • fehérbors
  • 1 l húsleves

ELKÉSZÍTÉSE:

A tisztított spenótot 2 dl sós forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázzuk, leszűrjük. A darált húst a morzsával, parmezánnal, petrezselyemzölddel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk. A leforrázott spenótot darabokra vágjuk, és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Gyenge tűzön 10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!