Hetési csirkeleves almával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeszárny,
- 30 dkg alma,
- 2 dl tejföl,
- 4 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 2 tojássárgája,
- petrezselyem,
- só.
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat hideg vízben tesszük fel főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, megsózzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A tejföl feléből a liszttel habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. A meghámozott almát kockára vágjuk, és külön edényben, cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük, majd a levével együtt a levesbe öntjük. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradék tejfölt, amelyet előzőleg a tojássárgával jól kikevertünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: