Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hetési csirkeleves almával

Hetési csirkeleves almával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkeszárny,
  • 30 dkg alma,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg liszt,
  • 5 dkg cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • petrezselyem,
  • só.

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat hideg vízben tesszük fel főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, megsózzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A tejföl feléből a liszttel habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. A meghámozott almát kockára vágjuk, és külön edényben, cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük, majd a levével együtt a levesbe öntjük. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradék tejfölt, amelyet előzőleg a tojássárgával jól kikevertünk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!