Hentes leves
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg sertés apróhús
- 20 dkg csirkemáj
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg gyökér (fehérrépa)
- 0,5 dl étolaj
- 3 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 3 dkg mustár
- 1 db kerti fűszerkocka
- 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- só
- őröltbors
- kockacukor
Elkészítése:
A zöldségeket és a sertéshúst kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajban megpároljuk, megszórjuk liszttel és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a járulékos anyagokat, apróra vágott paprikát, paradicsomot, fűszereket kb. 20 percig főzzük. Majd belerakjuk a kockára vágott csirkemájat és tovább főzzük. Elkészítjük a habarást és ha puhára főttek az anyagok, akkor behabarjuk utána ízesítünk. Beforraljuk és máris elkészült a nem mindennapi levesünk. Ízfokozó egy-két szem kocka cukor!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: