Habarás

Habarok, a következőképpen:

Egy nagy csészében (nálam ez a müzlis, de lényeg, hogy jó nagy legyen) összekeverem a 2 kanál lisztet a pohár tejföllel. Habverővel keverem, akkor biztosan nem lesz csomós. Amikor sima, de elég sűrű, akkor hozzáadom vigyázva és fokozatosan a tejszint is. A leves ekkor már nem forró annyira, hogy ne lehessen mindezt beleönteni. A behabarás jól bevált technikája az, hogy a csészébe – amiben a lisztes tejfölös tejszínes cucc van – belemerek 1 merőkanál levest a fazék fölött és keverem megint habverővel (fakanállal és egyébbel garantáltan csomós lesz!)

Egy picit visszaöntök a fazékba, és fakanállal megkeverem, utána újabb merőkanálnyi levest öntök a megmarad lisztes anyaghoz, és megint kikeverem, és be a fazékba, míg el nem fogy a csészéből minden. A végen magát a levest is át kell keverni a habverővel, ugyanis sokszor pöttyös lesz a tejföltől (ez akkor történik meg, ha meg túl forró volt a leves, amikor a tejszínnel találkozott).

Címkék: ,
Tovább a blogra »