Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gulyásleves 2

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús,
  • 4 dkg zsír,
  • 6 dkg vöröshagyma,
  • 2 dkg paprika,
  • ½ dl paradicsom,
  • 15 szem köménymag,
  • kis majoránna,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • 20 dkg burgonya.

Elkészítése:

30 dkg marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 dkg zsíron pirítunk 6 dkg vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis paradicsommal és hozzátesszük a marhahúst. Ha levét kissé befőtte, egy gerezd pirított fokhagymát, melyet 10-15 szem köménymaggal apróra vágunk és egy kis majoránnát teszünk még hozzá, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ha a leves elfőtte levét, ismételten feleresztjük, hogy egy liter és négy dl legyen, majd 20 dkg apró kockára vágott burgonyát teszünk még hozzá, melyet csendes forrással puhára főzünk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!