Gulyásleves
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús,
- 4 dkg zsír,
- 6 dkg vöröshagyma,
- 2 dkg paprika,
- ½ dl paradicsom,
- 15 szem köménymag,
- kis majoránna,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- 20 dkg burgonya.
Elkészítése:
30 dkg marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 dkg zsíron pirítunk 6 dkg vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis paradicsommal és hozzátesszük a marhahúst. Ha levét kissé befőtte, egy gerezd pirított fokhagymát, melyet 10-15 szem köménymaggal apróra vágunk és egy kis majoránnát teszünk még hozzá, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ha a leves elfőtte levét, ismételten feleresztjük, hogy egy liter és négy dl legyen, majd 20 dkg apró kockára vágott burgonyát teszünk még hozzá, melyet csendes forrással puhára főzünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: