Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gulyásleves 1914

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 1 kg gulyáshús
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kis fej finomra vágott hagyma
  • 1 evőkanál paprika
  • 4-5 burgonya

Elkészítése:         

Veszünk 1 kg gulyáshúst. Lábasban egy kanál zsírban sárgára párolunk egy kis fej finomra vágott hagymát, hozzáteszünk egy kanál paprikát és az apró kockákra vágott húst. Előbb csak víz nélkül pároljuk, illetve pörköljük a húst vigyázva, hogy meg ne égjen, azután felöntjük egy liter melegvízzel, megsózzuk és főzzük a mg a hús megpuhult. 4-5 burgonyát megtisztítva, hosszúkás darabokra vágva, 3 órával a tálalás előtt, a húshoz tesszük, és ha puha, félretesszük a lábost és tálalásig nagyon lassan hagyjuk főni. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!