Gesztenye-krémleves muskotályos borral
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 5 dkg saláta hagyma
- 1 ek extra szűz olíva olaj
- 1,5 dkg vaj
- ½ ágacska friss rozmaring
- 0,5 dkg szárított vargánya gomba
- 2,5 dkg édes gesztenye massza
- 2 dl tokaji muskotály
- 5 dl alaplé
- só
- tört színes bors
- 10 dkg arany mazsola + mandulalapok
Elkészítés:
A mazsolát főzzük fel a borral. A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül. A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon és az olajon üvegesre dinszteljük. Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított vargányát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál. A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet). Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben. A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest. Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból. 15 perc alatt elkészül, érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: