Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenye-krémleves muskotályos borral

Gesztenye-krémleves muskotályos borral

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 5 dkg saláta hagyma
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
  • 1,5 dkg vaj
  • ½ ágacska friss rozmaring
  • 0,5 dkg szárított vargánya gomba
  • 2,5 dkg édes gesztenye massza
  • 2 dl tokaji muskotály
  • 5 dl alaplé
  • tört színes bors
  • 10 dkg arany mazsola + mandulalapok

Elkészítés:

A mazsolát főzzük fel a borral. A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül. A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon és az olajon üvegesre dinszteljük. Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított vargányát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál. A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet). Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben. A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest. Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból. 15 perc alatt elkészül, érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!