Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Frankfurti leves 1

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 21 dkg zöldség,
  • étolaj,
  • 6 dkg vöröshagyma,
  • 30-40 dkg marhacsont,
  • 2 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • zöldpetrezselyem,
  • egy kávéskanálnyi paprika,
  • törött bors,
  • 1 dl tejföl
  • 1 pár virsli.

Elkészítése:

20 dkg zöldséget apróra vágunk, és kevés olajon megpirítjuk, majd egy evőkanálnyi finomra vágott vöröshagymával tovább pirítva feleresztjük 1½ liter csont lével, de ha vízzel eresztjük fel, tegyünk a levesbe egy fél kg marhacsontot. Főzzük ki a levest jó ízesre. Egy kis vajas rántással, melybe egy evőkanálnyi zöldpetrezselymet tettünk, majd némi törött borssal ízesítjük. A zöldséget átpasszírozzuk, majd még egy kis tejfölt adunk hozzá. Tálalás előtt apró karikákra vágott virslit tesztünk a levesbe, mellyel újból forraljuk egy kissé. Zsírban pirított zsemlyekockával adjuk fel.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!