Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 21 dkg zöldség,
- étolaj,
- 6 dkg vöröshagyma,
- 30-40 dkg marhacsont,
- 2 dkg vaj,
- 3 dkg liszt,
- zöldpetrezselyem,
- egy kávéskanálnyi paprika,
- törött bors,
- 1 dl tejföl
- 1 pár virsli.
Elkészítése:
20 dkg zöldséget apróra vágunk, és kevés olajon megpirítjuk, majd egy evőkanálnyi finomra vágott vöröshagymával tovább pirítva feleresztjük 1½ liter csont lével, de ha vízzel eresztjük fel, tegyünk a levesbe egy fél kg marhacsontot. Főzzük ki a levest jó ízesre. Egy kis vajas rántással, melybe egy evőkanálnyi zöldpetrezselymet tettünk, majd némi törött borssal ízesítjük. A zöldséget átpasszírozzuk, majd még egy kis tejfölt adunk hozzá. Tálalás előtt apró karikákra vágott virslit tesztünk a levesbe, mellyel újból forraljuk egy kissé. Zsírban pirított zsemlyekockával adjuk fel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: