Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Francia hagymakrémleves

Francia hagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • másfél dl száraz fehérbor
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • törött fehér bors,

Elkészítése:

A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágom. Leveses fazékba rakom a vajat és megmelegítem. Rászórom a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítom. Ráhintem a lisztet, és kis lángon egy-két percig tovább kevergetem. A tűzről lehúzom, és ráöntök 6 dl vizet. Gyorsan simára keverem, ezután hozzáöntöm a bort és még 4 dl vizet. A tűzre visszatéve, 1 órán keresztül kis lángon forralom. Turmixgép poharába öntöm, és jól összekeverem. A sima, pépes, krémszerű levest tűzálló tálba öntöm. A kenyérszeleteket félbevágom, szárazon megpirítom, majd elosztom rajtuk a reszelt sajtot. A leves tetejére fektetem sorba, egymás mellé. A levessel teli tálat az előmelegített, forró sütőbe tolom, és addig pirítom, amíg a kenyereken lévő reszelt sajt megolvad, és egybefüggő, kissé világossárga réteget alkot. Bernát Klári

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!