Fokhagyma-krémleves Ch

Fokhagyma-krémleves

A fokhagyma allicin-tartalmának köszönhetően kitűnő vírus-, baktérium- és gombaölő. Merészebbek 3-4 óránként 1 gerezdet is elropogtathatnak. Kreatívabbak kitűnő forró fokhagyma-krémlevest is készíthetnek, amivel az ebédet is megoldhatják.

Elkészítési idő: 25 perc.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom, a vajon megfuttatom, a zúzott fokhagymákat mellédobom, és amikor már érzem az illatát a zöldségalaplével felengedem. Sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, majd tejszínnel dúsítom. A végén egy kis citromlével savanyítom. Fokhagymás pirítóssal tálalom.

Szénhidrát: 21 g             5,25 g / adag

Címkék: , ,
Tovább a blogra »