Fokhagyma-krémleves
A fokhagyma allicin-tartalmának köszönhetően kitűnő vírus-, baktérium- és gombaölő. Merészebbek 3-4 óránként 1 gerezdet is elropogtathatnak. Kreatívabbak kitűnő forró fokhagyma-krémlevest is készíthetnek, amivel az ebédet is megoldhatják.
Elkészítési idő: 25 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj
- 12 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl zöldségalaplé vagy víz
- 1,5 dl zab vagy rizstejszín
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom, a vajon megfuttatom, a zúzott fokhagymákat mellédobom, és amikor már érzem az illatát a zöldségalaplével felengedem. Sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, majd tejszínnel dúsítom. A végén egy kis citromlével savanyítom. Fokhagymás pirítóssal tálalom.
Szénhidrát: 21 g 5,25 g / adag
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: