Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fokhagyma-krémleves Ch

Fokhagyma-krémleves

A fokhagyma allicin-tartalmának köszönhetően kitűnő vírus-, baktérium- és gombaölő. Merészebbek 3-4 óránként 1 gerezdet is elropogtathatnak. Kreatívabbak kitűnő forró fokhagyma-krémlevest is készíthetnek, amivel az ebédet is megoldhatják.

Elkészítési idő: 25 perc.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál vaj
  • 12 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 1,5 dl zab vagy rizstejszín
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom, a vajon megfuttatom, a zúzott fokhagymákat mellédobom, és amikor már érzem az illatát a zöldségalaplével felengedem. Sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, majd tejszínnel dúsítom. A végén egy kis citromlével savanyítom. Fokhagymás pirítóssal tálalom.

Szénhidrát: 21 g             5,25 g / adag

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!