Érdi hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 dl ecetes, apró gyöngyhagyma,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 csokor snidling (vagy zöldhagyma szára),
- 1 húsleveskocka,
- 2 dl tejföl,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 késhegynyi őrölt koriander
- 1 késhegynyi mustármag,
- ízlés szerint só,
- cukor,
- őrölt fehér bors,
- kevés ecetes hagymalé,
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A felhevített olajon megfuttatom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beledobom a húsleveskockát és a fűszereket, ezután felforralom. Hozzáadom a felkarikázott gyöngyhagymát, és 5 percig forralom. Közben a tejfölbe belekeverem a lisztet, és behabarom vele a forrásban levő levest. Ízesítem kevés ecetes hagymalével, csöpp sóval, cukorral, végül belekeverem az apróra vágott snidlinget. Olajban pirosra sült zsemlekockákkal kínálom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: