Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csángó gulyásleves

Csángó gulyásleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 35 dkg marhapacsni vagy lábszár
  • 1 csapott evőkanál piros paprika
  • ½  liter víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • ¼ kg savanyú káposzta
  • 3 dkg rizs
  • tejföl

Elkészítése:

Két evőkanál olajon, fedő alatt aranyszínűre pirítunk egy fej összevagdalt vöröshagymát, átsütünk rajta 35 dkg kockára vágott marhapacsnit vagy lábszárat, meghintjük egy csapott evőkanál piros paprikával és leöntjük fél liter vízzel. Két gerezd fokhagymával, egy kávéskanál – lehetőleg őrölt – köménnyel meg sóval ízesítjük, és lefedve másfél óráig főzzük. Ekkor hozzáadunk negyed kiló, levétől alaposan kinyomkodott savanyú káposztát meg három dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Addig főzzük, míg minden puha benne. Tejfölözve adjuk asztalra.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!