Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Brassói húsleves

Brassói húsleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár,
  • 30 dkg ritkacsont,
  • 20 dkg vegyes zöldség,
  • zeller,
  • karalábészelet,
  • 10 dkg kelkáposzta,
  • 10 szem feketebors,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 zsemle,
  • 1 csomó petrezselyemzöld,
  • metélőhagyma,
  • kapor,
  • zeller zöld,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • citromlé,
  • lestyán levél.

Elkészítése:

A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a fűszernövényeket, és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk. A zsemlékből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk. A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!