Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Becsinált csirkeleves

Becsinált csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 db hatvan dekás csirke,
  • 15 dkg vegyes zöldség,
  • 3 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • zöldpetrezselyem,
  • só,
  • egy kis törött bors
  • egy liter víz.

Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk, majd a zöldséget apró kockára vágjuk és a vízzel együtt feltesszük és csendes forrással addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, melybe zöldpetrezselymet teszünk, az egészet feleresztjük egy kis hideg vízzel és a csirkére öntjük. Az egészet aztán ismét felfőzzük. Egy-két tojás sárgáját egy evőkanálnyi tejszínnel elkeverhetünk a tálaló-tálban, melyre azután a leves öntjük.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!