Becsinált csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 db hatvan dekás csirke,
- 15 dkg vegyes zöldség,
- 3 dkg vaj,
- 4 dkg liszt,
- zöldpetrezselyem,
- só,
- egy kis törött bors
- egy liter víz.
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, majd a zöldséget apró kockára vágjuk és a vízzel együtt feltesszük és csendes forrással addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, melybe zöldpetrezselymet teszünk, az egészet feleresztjük egy kis hideg vízzel és a csirkére öntjük. Az egészet aztán ismét felfőzzük. Egy-két tojás sárgáját egy evőkanálnyi tejszínnel elkeverhetünk a tálaló-tálban, melyre azután a leves öntjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: