Bakonyi gombás csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 csirke (kb. 80 dkg-os),
- 50 dkg gomba,
- 2 dl tejföl,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld,
- 1 mokkáskanál törött fekete bors,
- ízlés szerint só,
- 1 teáskanál pirospaprika.
Elkészítése:
A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisztítom, vastag szeletekre vágom, és a félig főtt leveshez adom. Készre főzöm. Végül behabarom a liszttel simára kevert tejföllel, jól kiforralom, és a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalom. (Vajas galuskát is főzhetünk bele.) Elkészítési ideje: 60 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: