Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bakonyi gombás csirkeleves

Bakonyi gombás csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 csirke (kb. 80 dkg-os),
  • 50 dkg gomba,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • ízlés szerint só,
  • 1 teáskanál pirospaprika.

Elkészítése:

 A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről félrehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután a csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütöm, majd másfél liter vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és belekeverem a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát. Félpuhára főzöm. Közben a gombát megtisztítom, vastag szeletekre vágom, és a félig főtt leveshez adom. Készre főzöm. Végül behabarom a liszttel simára kevert tejföllel, jól kiforralom, és a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalom. (Vajas galuskát is főzhetünk bele.) Elkészítési ideje: 60 perc

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!