Alföldi csirkeleves
Hozzávalók:
- kb. 1 kg-os csirke
- sárgarépa,
- fehérrépa,
- zeller,
- karalábé,
- gomba
- só
- szemes bors
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- tejföl
Elkészítése:
A kb. 1 kg-os csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, vöröshagymával és kötözött petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is. Tálaláskor tejfölre szedjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: