Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Alföldi csirkeleves

Alföldi csirkeleves

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg-os csirke
  • sárgarépa,
  • fehérrépa,
  • zeller,
  • karalábé,
  • gomba
  • szemes bors
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • tejföl

Elkészítése:

A kb. 1 kg-os csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, vöröshagymával és kötözött petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.  Tálaláskor tejfölre szedjük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!