Hozzávalók:
tálaláshoz
Elkészítése:
A sertéshúst a gombával és a fokhagymával együtt háromszor átdaráljuk, hogy pépes legyen. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle. 1,5 liter vizet felforralunk. Mikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat. A keletkező habot leszedjük. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a húsgombócokkal egyenlő nagyságura, szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön 35-40 percig főzzük. Metélőhagymával és petrezselyemzölddel tálaljuk. Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 49,9 g