Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Dán húsgombócleves Ch

Dán húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés darálthús
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej fokhagyma
  • csipet só
  • csipet bors
  • csipet kakukkfű
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérarépa
  • 10 dkg zeller
  • fél póréhagyma
  • 15 dkg burgonya
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöld

tálaláshoz

  • Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor

Elkészítése:

A sertéshúst a gombával és a fokhagymával együtt háromszor átdaráljuk, hogy pépes legyen. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle. 1,5 liter vizet felforralunk. Mikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat. A keletkező habot leszedjük. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a húsgombócokkal egyenlő nagyságura, szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön 35-40 percig főzzük. Metélőhagymával és petrezselyemzölddel tálaljuk. Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu                                                                                   Ch: 49,9 g

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!