Dán húsgombócleves
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés darálthús
- 20 dkg gomba
- 1 fej fokhagyma
- csipet só
- csipet bors
- csipet kakukkfű
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérarépa
- 10 dkg zeller
- fél póréhagyma
- 15 dkg burgonya
- csipet só
- csipet bors
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
tálaláshoz
- Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor
Elkészítése:
A sertéshúst a gombával és a fokhagymával együtt háromszor átdaráljuk, hogy pépes legyen. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle. 1,5 liter vizet felforralunk. Mikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat. A keletkező habot leszedjük. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a húsgombócokkal egyenlő nagyságura, szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön 35-40 percig főzzük. Metélőhagymával és petrezselyemzölddel tálaljuk. Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 49,9 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: