Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tokaji borkrémleves aszalt szőlőszemekkel

Tokaji borkrémleves aszalt szőlőszemekkel

Hozzávalók:

  • 6 tojás sárgája,
  • 8 dl fehérbor,
  • 2 dl tejszín,
  • 5 szem szegfűszeg,
  • 1 rúd fahéj,
  • 1 citrom héja,
  • 1 tk keményítő,
  • 25 dkg kristálycukor,
  • tokaji borban áztatott mazsola

Elkészítése:

A fehérbort felforraljuk a szegfűszeggel, fahéjjal és a citromhéjjal. Egy másik edényben a tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a keményítőt, majd egy pici sót, ízlés szerint. A felforralt bort hozzászűrjük a habosra vert tojások sárgájához, és lassú tűzön sűrűsödésig kevergetjük, de már nem forraljuk. Tokaji borban áztatott mazsolát kínálunk hozzá.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!