Tokaji borkrémleves aszalt szőlőszemekkel
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája,
- 8 dl fehérbor,
- 2 dl tejszín,
- 5 szem szegfűszeg,
- 1 rúd fahéj,
- 1 citrom héja,
- 1 tk keményítő,
- 25 dkg kristálycukor,
- só
- tokaji borban áztatott mazsola
Elkészítése:
A fehérbort felforraljuk a szegfűszeggel, fahéjjal és a citromhéjjal. Egy másik edényben a tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a keményítőt, majd egy pici sót, ízlés szerint. A felforralt bort hozzászűrjük a habosra vert tojások sárgájához, és lassú tűzön sűrűsödésig kevergetjük, de már nem forraljuk. Tokaji borban áztatott mazsolát kínálunk hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: