Tejszínes cukkínileves

Tejszínes cukkínileves

Hozzávalók:

Elkészítése:

A cukkínit megmossuk, de ne hámozzuk meg, a kétharmad részét vékony karikákra szeleteljük, a megmaradt részt apró kockára, a vöröshagymát, a kaprot, petrezselyemzöldet és a tárkonyt finomra vágjuk. A húsleveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott cukkínit, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és puhára főzzük, kb. tizenöt percig. Közben a finomra vágott kaprot, a petrezselymet és a tárkonyt elkeverjük a tojássárgájával és a tejszínnel, majd a tűzről levett levesből néhány kanálnyit hozzáadva simára keverjük, és állandó keverés mellett a forró leveshez öntjük. Felforralni már nem szabad. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »