Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tejszínes cukkínileves

Tejszínes cukkínileves

Hozzávalók:

  • 70 dkg friss mini cukkíni
  • 1 csomó újhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 liter csontlé vagy 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 csomó kapor
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • friss tárkony

Elkészítése:

A cukkínit megmossuk, de ne hámozzuk meg, a kétharmad részét vékony karikákra szeleteljük, a megmaradt részt apró kockára, a vöröshagymát, a kaprot, petrezselyemzöldet és a tárkonyt finomra vágjuk. A húsleveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott cukkínit, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és puhára főzzük, kb. tizenöt percig. Közben a finomra vágott kaprot, a petrezselymet és a tárkonyt elkeverjük a tojássárgájával és a tejszínnel, majd a tűzről levett levesből néhány kanálnyit hozzáadva simára keverjük, és állandó keverés mellett a forró leveshez öntjük. Felforralni már nem szabad. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!