Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szilágysági bárányfejleves

Szilágysági bárányfejleves

Hozzávalók:

  • bárányfej, – nyak, – tüdő és – máj
  • só,
  • egész bors,
  • 1 murok,
  • 1 paszternák,
  • 1 karalábé,
  • 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt,
  • 1 evőkanál szalonnazsír,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 kávéskanál paprika,
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldje

Elkészítése:

Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és forraljuk fel. Adjunk hozzá néhány szem borsot. Csökkentsük a lángot, és szedjük le a habját. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zöldséget és adjuk a bárányhoz a szalonnaszelettel együtt. Főzzük, amíg a hús majdnem leválik a csontról. A főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá a májat. Emeljük ki és dobjuk el a csontokat, vegyük ki és vágjuk fel a húst. A bárányfejet szétvágjuk, a velőt külön tálaljuk. Egy vastag tűzálló edényben melegítsük meg a szalonnazsírt. Adjunk hozzá lisztet, pirítsuk meg aranybarnára. Vegyük le a tűzről, ha kihűlt, keverjük bele a paprikát és a petrezselymet. Adjunk még hozzá egy csészével a saját levéből és keverjük erőteljesen, amíg sima lesz. Tegyük vissza az edényt alacsony lángra, és öntsük bele a levest és a zöldséget, amelyben a hús főtt. Tegyük vissza a lecsontozott húst. Hagyjuk a levest lassan főni, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Megjegyzés:

A pásztorok a bárány fejét és nyakát is bent hagyják a levesben.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!