Hozzávalók:
a díszítéshez
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, minél kisebbre és alaposan megmossuk. A szárakat is bele lehet tenni. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, vagy lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát és a tűzön rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük a levest. Ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk benne.
Tálalás: előmelegített tányérokban, a maradék sajttal megszórva, brokkolilevéllel díszítve. Adhatunk hozzá ropogós búzakenyeret.