Sajtos brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli,
- 30 dkg burgonya,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2-3 evőkanál napraforgóolaj,
- 2 húsleveskocka,
- 2 dl főzőtejszín,
- só,
- őrölt bors,
- 15 dkg cheddar vagy gouda sajt,
a díszítéshez
- néhány kis brokkolilevél.
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, minél kisebbre és alaposan megmossuk. A szárakat is bele lehet tenni. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, vagy lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát és a tűzön rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük a levest. Ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk benne.
Tálalás: előmelegített tányérokban, a maradék sajttal megszórva, brokkolilevéllel díszítve. Adhatunk hozzá ropogós búzakenyeret.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: