Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sajtos brokkolikrémleves

Sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli,
  • 30 dkg burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál napraforgóolaj,
  • 2 húsleveskocka,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 15 dkg cheddar vagy gouda sajt,

a díszítéshez         

  • néhány kis brokkolilevél.

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedjük, minél kisebbre és alaposan megmossuk. A szárakat is bele lehet tenni. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, vagy lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát és a tűzön rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük a levest. Ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk benne.

Tálalás: előmelegített tányérokban, a maradék sajttal megszórva, brokkolilevéllel díszítve. Adhatunk hozzá ropogós búzakenyeret.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!