Póréhagymás burgonyaleves

Póréhagymás burgonyaleves

Hozzávalók: 4-6 főre

Elkészítése:

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd vágjuk karikára. A póréhagyma fehér részét alapos megmosás után szintén vágjuk karikára. Tegyük fazékba, öntsük rá a leves felét, és fedő alatt főzzük puhára. Hagyjuk kicsit lehűlni, hogy a turmixgép műanyag edénye ne károsodjon! Turmixoljuk össze, vagy szűrőn passzírozzuk át. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és fehérborssal. Öntsük hozzá leves maradék felét, és teljesen hűtsük le. Verjük nem túl kemény habbá a tejszínt, és finoman keverjük a leveshez. Kis időre tegyük hűtőszekrénybe. Tálaljuk adagonként lehetőleg leveses csészében, díszítsük apróra vágott metélőhagymával.

Tippek/trükkök:

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »