Kolbászos burgonyaleves
Ezt a tartalmas levest “feldobhatja”, ha az alaplé egy részét sörrel helyettesíti és az előírtnál valamivel több köményt használ.
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt sonka apró kockákra vágva
- 20 dkg csípős kolbász, vékony karikákra szeletelve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 3 dkg vaj
- 50 dkg savanyú káposzta átmosva, vagy fehér káposzta vékonyra szeletelve
- 50 dkg burgonya meghámozva, kockákra vágva
- 8 dl marhahús alaplé (vagy víz és/sör és 2 marhahúsleves kocka)
- 1-2 kávéskanál kömény (elhagyható)
- bors
- só
- 1 újhagyma apróra vágva a díszítéshez
Elkészítése:
A felhevített olaj és vaj elegyén pirítsuk aranysárgára az apróra vágott hagymát. Tegyük hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a vékonyra szeletelt kolbászt, és időnként megkeverve pirítsuk még 5 percig. Adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplét és tetszés szerint a köményt. Fűszerezzük borssal, sóval és forraljuk fel. Közepes lángon a levest főzzük addig, amíg a burgonya puha nem lesz. A kész levest forrón, apróra vágott újhagymával díszítve, vastag szeletekre vágott köményes kenyérrel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: