Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kolbászos burgonyaleves

Kolbászos burgonyaleves

Ezt a tartalmas levest “feldobhatja”, ha az alaplé egy részét sörrel helyettesíti és az előírtnál valamivel több köményt használ.

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt sonka apró kockákra vágva
  • 20 dkg csípős kolbász, vékony karikákra szeletelve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg savanyú káposzta átmosva, vagy fehér káposzta vékonyra szeletelve
  • 50 dkg burgonya meghámozva, kockákra vágva
  • 8 dl marhahús alaplé (vagy víz és/sör és 2 marhahúsleves kocka)
  • 1-2 kávéskanál kömény (elhagyható)
  • bors
  • 1 újhagyma apróra vágva a díszítéshez

Elkészítése:

A felhevített olaj és vaj elegyén pirítsuk aranysárgára az apróra vágott hagymát. Tegyük hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a vékonyra szeletelt kolbászt, és időnként megkeverve pirítsuk még 5 percig. Adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplét és tetszés szerint a köményt. Fűszerezzük borssal, sóval és forraljuk fel. Közepes lángon a levest főzzük addig, amíg a burgonya puha nem lesz. A kész levest forrón, apróra vágott újhagymával díszítve, vastag szeletekre vágott köményes kenyérrel tálaljuk.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!