Citromleves
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 1 liter víz
- csipetnyi fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- só
- 3-4 evőkanál xylit
- 2 nagy citrom megmosva, elfelezve
- 1 dl tejföl vagy zabtejszín
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítése:
A tűzre bő egy liter vizet felteszünk főni, a fahéjjal, a szegfűszeggel, egy leheletnyi sóval és a xylittel nem túl édesre ízesítjük. Az egyik fél citromból 2 szeletet levágunk, ezeket a fűszeres vízbe dobjuk, és felforraljuk. 5 percig hagyjuk forrni, majd a tűzről lehúzzuk. Egy tálban a tejfölt a tojások sárgájával és a keményítővel, habverővel simára keverjük, majd a levesbe öntjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés közben újra felforraljuk. Amikor már krémesen sűrű, a lángot elzárjuk, és továbbra is folyamatosan kevergetve, a citromok levét belecsavarjuk. Mentalevéllel és citromkarikával díszítve, melegen vagy hidegen tálaljuk. Ízek és Érzések
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: