Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromleves

Citromleves

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 1 liter víz
  • csipetnyi fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 3-4 evőkanál xylit
  • 2 nagy citrom megmosva, elfelezve
  • 1 dl tejföl vagy zabtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítése:

A tűzre bő egy liter vizet felteszünk főni, a fahéjjal, a szegfűszeggel, egy leheletnyi sóval és a xylittel nem túl édesre ízesítjük. Az egyik fél citromból 2 szeletet levágunk, ezeket a fűszeres vízbe dobjuk, és felforraljuk. 5 percig hagyjuk forrni, majd a tűzről lehúzzuk. Egy tálban a tejfölt a tojások sárgájával és a keményítővel, habverővel simára keverjük, majd a levesbe öntjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés közben újra felforraljuk. Amikor már krémesen sűrű, a lángot elzárjuk, és továbbra is folyamatosan kevergetve, a citromok levét belecsavarjuk. Mentalevéllel és citromkarikával díszítve, melegen vagy hidegen tálaljuk. Ízek és Érzések

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!