Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Buggyantott tojásleves

Buggyantott tojásleves

Nem szeretem a “rendes” tojáslevest mert irritál a sok tojásdarabka ami ott úszik. Ennél viszont nem darabkás a tojás, hanem egyben van. Úgyhogy finom.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5dkg zsír
  • 3dkg liszt
  • fél fej vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • nagy késhegy fűszerpaprika
  • 1-2 db babérlevél
  • fél csomag petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • ecet,
  • só,
  • kömény
  • nagy karéj kenyér, sercli

Elkészítése:

Zsírban a lisztet barnára pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesítjük. Zúzott fokhagymát meg köményt teszünk hozzá ízlés szerint, majd a tűzről lehúzva fűszerpaprikát is (hogy ne égjen oda), aztán azonnal hideg vízzel felengedjük. Babérlevéllel, sóval, ecettel még jól megízesítjük. Jól kiforraljuk, majd közvetlen tálalás előtt beleütjük a tojásokat, de úgy, hogy ne nyúljunk hozzá, szóval kevergetés stb. tilos (így készítünk egyébként buggyantott tojást is – csak persze leves nélkül…). Így kis tojás bugyrok keletkeznek. Ha minden tojás a levesbe került, fellangyosított, simára kevert tejfellel, és egy nagy csokor finomra vágott petrezselyemmel három percig főzzük. Így a tojás sárgája folyós marad. Aztán tojásonként tálaljuk majd leveses bögrébe. Bernát Klári

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!