Hozzávalók:
Fűszerek:
Elkészítése:
A brokkolit megmosva rózsáira szedem, a tönkjétől különválasztom. A fűszerezett sós vízben puhára főzöm. A virágrész mindig sokkal hamarabb megpuhul, mint a tönkje. Ezért, hogy ne essenek szét a rózsák, szétfövés előtt kiszedem őket és a cseréptálat kibélelő 4 baconszalonnára szép sorban elhelyezem. Közben a tönkök tovább puhulhatnak. Ha egész brokkolivirágot vettünk, akkor viszonylag sok tönkrész marad az egyes rózsák tönkjein kívül. Ezekből krémlevest lehet készíteni. Az 1 kanál margarinból, lisztből és tejből besamelt főzök, majd hozzákeverek a főzővízből egy keveset, végül belekeverem a reszelt sajtot is. A tönkrész-darabokat főzővízzel együtt krémmé turmixolom. Egy keveset ebből a sűrűn folyó pépből hozzákeverek a mártáshoz, majd a cseréptálban sorakozó rózsákat beterítem a mártással. A tetejére karikára szeletelt paradicsomot helyezek és forró sütőben jól átsütöm. A fennmaradó brokkolipépből krémlevest készítek, 1 kanál margarint liszttel fölfuttatok, tejjel hígítom, majd hozzákeverem a pépet és csak éppen fölfőzöm.
Tipp:
Tej helyett tejszínt is lehet használni, finomabb. (48.40 mg koleszterin)