Hozzávalók:
Elkészítése:
30 dkg marhaszegyből és 15 dkg sertéslapockából főzünk a levest. Egy céklát alaposan mossunk meg és hámozatlanul tegyük a levesbe, hogy szép piros színe legyen. A többi céklát, a zöldséget és a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, felöntjük a húslevessel, és a fűszerek hozzáadásával 15-20 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vagy gyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Közben a levesből kivesszük meghámozzuk és reszelve visszatesszük az egészben hagyott céklát. A húst tálaláskor kockára vágva tesszük a tálba. Tálalás előtt egy kevés cukorral, ecettel és tejföllel ízesítjük.