Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Borscs ukrajnai módra

Borscs ukrajnai módra

Hozzávalók:

  • másfél liter húsleves (30 dkg marhaszegyből és 15 dkg sertéslapockából főzzük a levest)
  • 30 dkg cékla
  • 20 dkg káposzta
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 20 dkg burgonya
  • 2 hagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • fokhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • tejföl
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

30 dkg marhaszegyből és 15 dkg sertéslapockából főzünk a levest. Egy céklát alaposan mossunk meg  és hámozatlanul tegyük a levesbe, hogy szép piros színe legyen. A többi céklát, a zöldséget és a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, felöntjük a húslevessel, és a fűszerek hozzáadásával 15-20 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott vagy gyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Közben a levesből kivesszük meghámozzuk és reszelve visszatesszük az egészben hagyott céklát. A húst tálaláskor kockára vágva tesszük a tálba. Tálalás előtt egy kevés cukorral, ecettel és tejföllel ízesítjük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!