Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Borjúbecsinált leves 2

Borjúbecsinált leves

Hozzávalók:

  • 7 dkg Rama margarin,
  • 50 dkg borjúhús,
  • 1 db kisebb zeller,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 5 dkg liszt,

Elkészítése:

A megmosott borjúhúst és a zellert vágjuk kis kockákra. Egy nagyobb leveses fazékban olvasszuk fel a Rama margarint és forgassuk bele a húskockákat. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, zellert és hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. Sózzuk meg és kb. 10 percig letakarva pároljuk. Párolás után szórjuk meg 5 dkg liszttel, keverjük el, és engedjük fel 2 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk és főzzük addig, míg a hús és a zöldség puha nem lesz. Savanykásan, korhely módra is tálalhatjuk. Ekkor kevés citromlevet adjunk hozzá és díszítsük citromkarikákkal.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!