Borjúbecsinált leves
Hozzávalók:
- 7 dkg Rama margarin,
- 50 dkg borjúhús,
- 1 db kisebb zeller,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa,
- 1 csokor petrezselyem,
- 5 dkg liszt,
- só
Elkészítése:
A megmosott borjúhúst és a zellert vágjuk kis kockákra. Egy nagyobb leveses fazékban olvasszuk fel a Rama margarint és forgassuk bele a húskockákat. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, zellert és hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. Sózzuk meg és kb. 10 percig letakarva pároljuk. Párolás után szórjuk meg 5 dkg liszttel, keverjük el, és engedjük fel 2 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk és főzzük addig, míg a hús és a zöldség puha nem lesz. Savanykásan, korhely módra is tálalhatjuk. Ekkor kevés citromlevet adjunk hozzá és díszítsük citromkarikákkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: