Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Felvidéki bableves

Felvidéki bableves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb füstölt csülök,
  • 50 dkg zöldbab vagy 30 dkg fejtett bab,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 cs. petrezselyemzöld (zöldbab)
  • kapor, zellerzöld, (fejtett bab)
  • ecet

Elkészítése:

A csülköt puhára főzve, a csontról leszedve, bőrével együtt kisebb darabokra vágjuk. Szükség szerint hígított levében puhára főzzük a babot, majd belerakjuk a csülökhúst. A tojássárgákat elkeverve tejföllel, a forró levest behabarjuk vele. Zöldbabot aprított petrezselyemzölddel, fejtett babot aprított zellerzölddel, kaporral, kis ecettel ízesítve tálalunk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!