Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Debreceni bableves

Debreceni bableves

Hozzávalók:

  • 35 dkg szárazbab,
  • 1 l víz,
  • 30 dkg debreceni páros kolbász,
  • 1 ek. olaj,
  • kis fej vöröshagyma,
  • 1 csomó leveszöldség,
  • só,
  • pirospaprika,
  • babérlevél,
  • tejföl

Elkészítése:

A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W-on főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W-on főzzük. Tálaláskor a közepét csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!