Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bableves, malac körmével

Bableves malac körmével

Hozzávalók:

  • ½ kg bab
  • zöldség
  • ½ kg malacköröm (esetleg füle, farka) vagy kolbász
  • vöröshagyma
  • paprikás rántás
  • pici liszt
  • csipetke
  • tejföl

Elkészítése:

Fél kg babot sós, zöldséges vízben félig megfőzünk. Ekkor hozzáteszünk fél kg malackörmöt (esetleg fülét, farkát), és tovább főzzük, míg teljesen megpuhul. Reszelt vöröshagymával paprikás rántást készítünk – saját ízlés szerint pici liszttel -, ezzel sűrítve a levest. Csipetkével főzve, de a nélkül is fogyasztható. Tálalásnál lehet tejföllel gazdagítani. Ha nem kapunk malackörmöt, karikára vágott kolbásszal is lehet készíteni. Pető Margit: Matyó konyha

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!