Bableves malac körmével
Hozzávalók:
- ½ kg bab
- só
- zöldség
- ½ kg malacköröm (esetleg füle, farka) vagy kolbász
- vöröshagyma
- paprikás rántás
- pici liszt
- csipetke
- tejföl
Elkészítése:
Fél kg babot sós, zöldséges vízben félig megfőzünk. Ekkor hozzáteszünk fél kg malackörmöt (esetleg fülét, farkát), és tovább főzzük, míg teljesen megpuhul. Reszelt vöröshagymával paprikás rántást készítünk – saját ízlés szerint pici liszttel -, ezzel sűrítve a levest. Csipetkével főzve, de a nélkül is fogyasztható. Tálalásnál lehet tejföllel gazdagítani. Ha nem kapunk malackörmöt, karikára vágott kolbásszal is lehet készíteni. Pető Margit: Matyó konyha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: