Bableves
Hozzávalók:
- 30 dkg szárazbab,
- egy-két füstölt disznóláb,
- étolaj,
- 3 dkg liszt,
- 6 dkg vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- egy dl tejfel.
- só
- egy evőkanálnyi pirospaprika
- 14 dl víz
Elkészítése:
30 dkg száraz babot egy és fél liter vízben, egy kis sóval, egy-két darab füstölt hússal vagy füstölt disznólábbal puhára főzzünk. Barna rántást készítünk étolajból és 3 dkg lisztből, ebbe egy 6 dekás vöröshagymát reszelünk és egy gerezd összetört fokhagymát. Jól elkeverjük, még egy evőkanálnyi pirospaprikát teszünk hozzá és feleresztjük úgy, hogy a leves legalább 14 dl legyen. Egy dl tejfellel elkeverve adjuk asztalra. Ügyeljünk, ha füstölt húst főzünk a levesbe el ne sózzuk! Személyenként számítsunk 16-18 dkg füstölt húst. Főzhetünk a bablevesbe 10 dkg füstölt kolbászt is, amelyet aztán karikára vágva adunk hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: