Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bableves 1

Bableves

Hozzávalók:

  • 30 dkg szárazbab,
  • egy-két füstölt disznóláb,
  • étolaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 6 dkg vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • egy dl tejfel.
  • egy evőkanálnyi pirospaprika
  • 14 dl víz

Elkészítése:

30 dkg száraz babot egy és fél liter vízben, egy kis sóval, egy-két darab füstölt hússal vagy füstölt disznólábbal puhára főzzünk. Barna rántást készítünk étolajból és 3 dkg lisztből, ebbe egy 6 dekás vöröshagymát reszelünk és egy gerezd összetört fokhagymát. Jól elkeverjük, még egy evőkanálnyi pirospaprikát teszünk hozzá és feleresztjük úgy, hogy a leves legalább 14 dl legyen. Egy dl tejfellel elkeverve adjuk asztalra. Ügyeljünk, ha füstölt húst főzünk a levesbe el ne sózzuk! Személyenként számítsunk 16-18 dkg füstölt húst. Főzhetünk a bablevesbe 10 dkg füstölt kolbászt is, amelyet aztán karikára vágva adunk hozzá.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!