Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Babgulyás 3 - csökkentett sótartalommal

Babgulyás, csökkentett sótartalommal

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhafelsál
  • 30 dkg füstölt tarja
  • 25 dkg szárazbab
  • 1-2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 2 nagyobb db paradicsom
  • 1 nagyobb db sárgarépa
  • 1 közepes db petrezselyem gyökér
  • 4 ek olaj
  • babérlevél
  • bors
  • fűszerpaprika
  • tárkony
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • ételízesítő NEM kell bele
  • 1 tk só (5 g)

a nokedlihez

  • 1 db tojás
  • 6-7 ek búzaliszt
  • só NEM kell bele

Elkészítése:

A szárazbabot előző este beáztatjuk. A marhahúsból sűrű pörköltet készítünk. Beletesszük a megmosott, apróra vágott paradicsomot, paprikát, a kockára vágott füstölt tarját és a borsot, babérlevelet, majd szükség szerinti mennyiségű víz hozzáadásával lassú tűzön majdnem puhára főzzük. A babot fel tesszük főni, amikor már puhulni kezd, hozzátesszük a megtisztított sárgarépát, fokhagymát, petrezselyem gyökeret, burgonyát és az elkészített pörköltet. Tojásból, vízből és lisztől nokedli tésztát keverünk, majd beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.

Sócsökkentő tippek:

  • A füstölt hús sótartalma miatt feleannyi só is elég
  • A só helyett: kakukkfüvet, tárkonyt, borsikafüvet használjunk
  • Tálaláskor hintsük meg a levest friss petrezselyemzölddel
  • Az ételízesítő a fűszerek miatt elhagyható
Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!